F.D.EVENEMANGS FYRVERKERI I LUND:©   
 🧨🧨Vi Säljer Nu Endast Salutkanoner På Beställning!. 2020 ©.🧨🧨

Lite Orienterade Fyrverkeri kunskaps Information i

CE-Klass 2 & 3  Dvs (F2) (F3) Från

Evenemangs Fyrverkeri I Lund.

Hur de fungerar när du Tänder på Den Gröna Stubinen,Tänd Pappret på Fyrverkeri Produkten Ni Köpt.

Fyrverkerier följer alltid de Fysikaliska & Mekaniska lagarna när de avfyras brinner & Exploderar vackert Rätt!

Hanterade efter Fyrverkeri Produktens Bruksanvisning..

Hur våra Konsument fyrverkeri pjäser Fungerar?.


 

Vanliga Pinn Raketer

&

Exklusiva Bomb Raketer.

(Alla Sorters Pinn-Raketer är numera Licens pliktiga Produkter sedan  2019-06-01)
 

I bilden till vänster Så här skulle en vanlig Raket kunna se ut inuti om vi delade den mitt itu. Som du ser har den tre olika delar, effektsats, motor och en pinne.

Pinnen fungerar som ett styr roder. Utan pinnen skulle raketen bara fara runt på marken. Pinnens längd och grovlek vikt är anpassad till motorns styrka för att raketen skall få en rak bana upp mot himlen och styra upp mot eventuell vind.

Längst ner på raketen sitter ett rör; motorn. Det är den som får raketen att lyfta. I röret ligger det mycket hårt packat krut. När stubinen antänder krutet i motorn bildas det ett mycket högt gastryck. Gasen pressas ut genom det lilla hålet i botten (dysan) med en rasande fart och så lyfter raketen.

När krutet inne i motorn är praktiskt taget helt utbrunnet kommer det att antända stjärnorna som ligger inne i effektsatsen.

Nu går det undan, alla stjärnor antänds samtidigt och bildar ett så högt tryck inne i raketen att det antingen trycker ut noskonen eller spränger hylsan & Pinnen i småbitar med en Riktigt Hård  Skön Knall. De brinnande stjärnorna kastas ut i luften och bildar t ex en bukett  eller palm krevad.

 

Bomber (Den Största tillåtna kaliber till konsument i Sverige är 47 Millimeter)
Först och främst har vi mörsaren, pappröret som bomben ligger i. Den är i högsta grad väsentlig för att bomben skall skjutas upp i luften. Kort sagt kan vi säga att den fungerar som ett kanonrör.

På pappröret finns en stubin som går genom ett stubinrör till en fördröjningsfontän som sitter på bombens lock. Fontänen fräser tjuter en kort stund innan den antänder stubin nummer två som ligger inne i röret. På ett ögonblick antänds hela drivladdningen i botten på bomben.

Nu bildas det ett mycket högt tryck som till varje pris måste ut. Den enda vägen är Rakt upp.

På så vis skjuts effektsatsen upp i luften (själva bomben alltså).

På effektsatsen som "oftast är en rund pappers/plastkula"sitter ytterligare en fördröjnings stubin eller ett litet rör med visslande effekt sats som efter några sekunder antänder stjärnorna.

När alla stjärnor inne i bomben antänds bildas ett så kraftigt gas tryck som får bomben att explodera. Baboum! Alla brinnande stjärnor kastas ut på himlavalvet och alla på marken utbrister i ett samfällt ÅÅÅÅH

se bild exempel på bomb  till vänster

Stjärnor
Det är stjärnorna vi tycker om i (bild till vänster). Stjärnorna själva är ytligt sett inte så imponerande, men det är här det verkliga fyrverkerikunnandet ligger.

Stjärnorna ser för det mesta ut som små grå kulor. Vid tillverkningen startar man med ett litet runt korn, i de flesta fall ett rapsfrö. Runt kornet börjar man sedan rulla på stjärnsatsen, ungefär som när man gör stora snöbollar. Hela kulan avslutas med ett tunt lager svartkrut som ska sätta fyr på stjärnan.

Stjärnan består av tre huvudbeståndsdelar: bränsle, syragivare och något bindemedel. Det är blandningen av bränslet som avgör hur en stjärna kommer att se ut när den brinner upp. Vill man t.ex ha Röda stjärnor blandar man i strontium; till Blå och Gröna effekter använder man t ex kopparsalter osv.Syregivarna är ämnen som i sig själva inte har någon synlig effekt. De ökar syretillförseln vid förbränningen.

Om stjärnan inte får tillräckligt med syre brinner den inte som man vill. Bindemedlet skall bara hålla ihop stjärnan.

I princip är det så här de ser ut, men i praktiken skiljer sig stjärnorna åt både till form och storlek från en liten Soft-Air BB kula eller fyrkantig tärning upp till en Golfbolls storlek förekommer.

Det är deras innehåll. som bestämmer utseendet på fyrverkerieffekten på natthimlen.

 

Batterier (Tårtor)
Har flera olika raket- eller bombladdningar som är seriekopplade och skjuts iväg en efter en. Kallas också för fyrverkeritårtor & bombtårtor beroende på deras storlek.


Bengaler
Illuminatorer, Ett Svårt ord. Illuminera betyder att lysa upp. Bengaler brinner med ett starkt färgat Eld sken. Används som bakgrund. Förutom att bengaler är vackra så är de också praktiska.

För den som skjuter upp fyrverkeriet ser vad hon/han gör.De flesta professionella pyrotekniker skjuter numera av sina fyrverkeri föreställningar med Elektriska tändsystem idag.T.ex Amerikanska  "Cobra Wireless Fireworks Fireing System M18R2"

Detta gör att föreställningen blir mycket säkrare och Pyroteknikern också ser  Fyrverkeri föreställningen som hon/han skjuter av för sin uppdrags givande kund.När Pyrotekniker tänder fyrverkeriet manuellt med Tändrör eller Propangas brännare.

Fast De flesta Professionella Pyrotekniker använder numera Elektriska tändsystem vid fyrverkeri skjutning som gör deras Show 100% säker och som ger 100% kontroll över fyrverkeri av skjutningen så att det enkelt kan Stoppas om något oförutsett händer vid skjutningen och därmed Undvika Olyckor.

Linders Easy Light. Elektriskt Tänd System

EL-Tändsystem till fyrverkeri pjäser mm

tänder era fyrverkeri pjäser elektriskt, som proffsen gör. Med enkla knapptryckningar kan du på behörigt avstånd ca 13 meter tända upp till fem pjäser samtidigt.Ett enkelt och Mycket säkert sätt att Skjuta av era fyrverkerier detta system är 100% återanvändbart och levereras med 25 stycken särskilda el tändkablar dessa finns även att köpa lösa i förpackningar med totalt 25 styck el tändare. Drivs med 2 st 9v Batterier.

I Bilden Ovan till vänster.

Bägare
Fontäner och Romerska ljus. Olika Varianter av pjäser där effekten inte skjuts upp så högt på himlen. Bägare är ett samlingsnamn för den sortens pjäser. I ett romerskt ljus "Rör" kastas flera effekter ut efter varandra ett 20-tal meter. Fontäner “sprutar” ut effekten från marknivå.Som de i bilden till Vänster.

Kaliber
Kaliber är en fackterm som anger bombrörets diameter i millimeter. t.ex Kaliber 50 har alltså ett rör som är 50 mm i diameter de Stora Professionella Fyrverkeri bomberna har Kalibrar från ca  75 mm upp till de mycket stora 150 mm bomberna. Dessa Pjäser kräver särskild Special Utbildning samt tillstånd för att få användas.

Krevad
En explosion. När alla stjärnor kastas ut i en stor rund form på himlen så är det en krevad. En mindre krevad kallas brisad. Det finns olika varianter på krevader. Namnet anger vilken effekt som menas.

Några exempel nedan:

  • Drakägg. Starkt Knastrande guldstjärnor eller Silverstjärnor båda sorter finns och är fina. 
  • Fiskstim/bin Små snurrande kometer som flyger ut åt alla håll kallas ibland även för svärmande bin när de har ett surrande brummande ljud.
  • Krysantemum där stjärnorna tänds mot periferin.
  • Silver Salut. En mycket kraftig hård stark vit lysande Blixt knall effekt  som låter likt ett kanonskott.Används sällan idag.
  • Krossette Krysantemum:Som Krysantemum ovan fast här sprängs stjärnorna sönder i  små blomster buketter mot slutet av effekten.
  • Peony: där stjärnorna tänds från centrum.Dessa finns även med dubbel och trippel färgväxling.
  • Tårpil (Kamuro) svårt spanskt ord som betyder ett stort glittrande Guld/Silver regn som ligger kvar ett antal sekunder på natt himlen som en stor Pil träds-krona dessa förekommer även med långt knastrande-sprakande effekt från b.la Thailand kallas då för San Tai Krackling Kamuro. 
  • Bukett krevader från cylinderformade effekter & från mindre "Pinn Raketer" som t.ex.Bukett raket Jupiter, Enterprice mdfl.
  • Polyp, pressade effekter som efterliknar palmträdets blad i Guld & Silver.
  • Blixtrande Åskväder "Thunder Torbilion" Ett Svårt Amerikanskt Ord - En Cirkel effekt Med Snurrande Virvlande ibland med hesa visslande Silver Kometer med Mycket starka Blixt knallar i Slutet Denna Effekt kan även ha t.ex Röda/Gröna Stjärn Regn i slutet effekten efter liknar oftast en Jätte Stor Solros Blomma på natthimlen.


Solar (Bild Saknas)

är Jet Fontäner som seriekopplats och monterats på en t.ex en pappskiva/trä. Skivan skall spikas fast mot någon fristående ställning eller stolpe och ska sitta så löst att den med lätthet kan rotera runt spiken. Effekten blir…en sol! Det finns även lösa solar, små pjäser som roterar på marken när man tänt på. Näckrosen & Humlan M.d.f. är bara exempel. Turbo humlan eller "Linders Mad Bat" vars vingar gör att den stiger till ca 10-15 meters höjd är ett annat exempel på Sol effekter..

Silver Glittrande Vattenfall. Är med mellan 5-20 st silver brännare & ca 5-20 meter långt snöre med starkt glittrande Silverfontäner upphängda på ett tjockt snöre och ihop satta med en snabbstubin som tänder alla silver fontänerna samtidigt med en liten knaster knall Silver Vatten fall brukar vara populära som front pjäser i större fest fyrverkerier t.ex. på 50 års kalas,Bröllop mm.

se ett vackert video demo klipp Fyrverkeri vatten fall med 20 silverfontäner från Linders Fyrverkeri AB Klicka Här!.

I bilden ovan ett vattenfall upptänt fotograferat med lång exponering.


5 Mycket trevliga Dokumentärer om hur Fyrverkerier tillverkas. Det viktiga att TÄNKA på är att du aldrig försöker göra egna Explosiva Pjäser eller Smällare det kan vara förenat med LIVSFARA! eller att ni försöker att kopiera de Experiment som visas i video länkarna i dokumentärerna nedan.

 

A STORY ABOUT THE JAPANESE FIREWORKS SHELL THE BIGEST IN THE WORLD 420 KG SHELL. SEE THE 42O KG SEE THIS SHELL EXPLODE IN THIS LINK KLICK ON THE

THIS LINK: JAPANESE 420 KG SHELL LAUNCH!                          All Grate Fireworks Around The

World Documetary: 

Pass Fire!.

 

The Sciens behind fireworks.

The Explosive History of Fireworks.

The Very Best Of Japanese;

Fireworks Festivals

En Mycket Fascinerade Musik Fyrverkeri Show Av Mina Trevliga Kollegor på Göteborgs Fyrverkeri Fabrik AB. Knockie Heist Holland  2001 i Videon Här Nedan.

Skruva Gärna Upp Ljudet För Bästa Upplevelse Av Videon. 

Pyro world & Göteborgs Fyrverkeri Fabrik AB. äger Alla Rättigheterna till Videon ovan.


Du är besökare  numer:

001621

Välkommen åter till oss

&

Vi Beklagar Att VI INTE! Får Sälja Fyrverkerier Till Er

För Tillfället


JA! -Vi sålde konsument Fyrverkeri Pjäser under alla 365/6 dagar om Året till Privata konsumenter på beställning..

&

Vi hade Alltid Öppet alla.Måndag-Lördagar 12:30-21:00 hela året runt för Just Er.

Ni var alltid Välkommen till oss.